27.02.2018 г., 16:48 ч.

Разстояния 

  Поезия » Любовна
611 2 6

Тя е разбрала нещо.

Пита за мен наоколо.

Моли се. Пали свещи.

Пáри сълза в окото ѝ.

 

Гасне. А аз изгарям —

в релси превръщам дните,

стих съм на всяка гара,

с мисъл след тебе скитам...

 

Виж я! — икона бледа.

Гали с очи детето ви.

Длани размачква. Гледа —

пак си затръгвал (петък е).

 

Виж ме! — простирам пазва.

Чака душата млада.

Нищо недей да казваш.

Думите в теб са клада.

 

Виж ни! — звезди небляскави.

Виж ни! — две летни пъпки.

С празни от обич ласки

двете без жал потъпкваш.

 

-

-

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??