8.12.2016 г., 13:43 ч.

Реквием 

  Поезия » Свободен стих
695 0 2

Попитай небосвода дали

има нужда от тревата,

когато плаче

и мирисът на петрикор

упоява звездите.

 

Попитай краката си дали

искат да мачкат прах и

борови иглички и

порите ти да попиват смола.

 

Попитай душата си дали

е истинска или илюзорен

пламък на свещ във безкрая.

 

Попитай мъглата защо

крие пътя ти.

 

Попитай ме къде отивам.

 

Ще чуеш само тишината.

© Ценка Гарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??