8.11.2007 г., 15:49 ч.

Реквием за сбогом 

  Поезия » Друга
1373 0 17
Цигарени мечти във пепелника
смачкани и пожълтели,
прокашлят в кръгове
от сива безпощадност.
Последни думи
по бялата стена.
Разбити и изгубени
в безвремие замлъкват.
Очите ми вървят
по осиротели стъпки,
и примигват като доизгарящ факел,
сред внезапно плиснал дъжд.
Ръцете стискат
малкото надежда,
измръзнала
до посиняло безразличие.
Виждам дните - бели страници
на недовършен, но добър роман.
Като върху гроб
Сега,
в пресъхналата ваза,
само два стръка са останали
от изсъхналите...
Бели хризантеми.

© Ваня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??