10.04.2014 г., 23:29 ч.  

С грейнало лице 

  Поезия
388 0 5

С грейнало лице

Удавени светкавици в покоя
сред тътена от стихнал глас -
прекъсват на орисници двубоя
с проблясъци в среднощен час.

"Да бъде ден"- дочувам ветровете.
"Да бъде ден"- прошепват висини.
И тук - сред хребета на боговете,
у мен свещена орисията ехти.

Сега из звездни пътища пътувам,
сега ме носят пърхащи криле
и като разлистен цвят изплувам
сред хоризонта с грейнало лице.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??