14.06.2021 г., 21:43 ч.  

Сеитба 

  Поезия » Философска, Друга
303 1 5

Разлюля се небето на зрака

и набрида последното слънце.

Ветровете ожънаха мрака,

а Земята смали се до зрънце 

 

Разболя се от завист човекът

и набъбна до цирей вонящ.

Алчността му направи пътека

до вратите на ада горящ.

 

Разора тишината простора,

синевата разрови със плуг

и пося неродените хора,

да растат за живота по - друг.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??