24.09.2007 г., 11:42 ч.

Сезони 

  Поезия
478 0 1

Сезони


Живот, радост, спокойствие, сън -

всеки сезон си има своето послание,

но и то не е само едно, повярвай ми.

Вървейки по алеята, обсипана с килим листа,

човек се губи в мисли и спомени.

Връща се в детството и безгрижието му,

спомня си радости и миговете сладки,

но гледайки този тъжен, спокоен пейзаж,

той постепенно открива и нещата отвъд,

погледнал в тъмните дълбини на душата си,

той събужда болката от самотата.

Но място, където си сам със себе си,

призраците на миналото се възкръснат,

обвиват те в мантия невидима,

обсипват те с видения безкрай -

какво е било, какво е можело да бъде.

Но съдбата си каза думата,

колелото се завъртя, камбаната удари.

И ти си като малък лист, един от многото.

Искаш или не, вятърът на съдбата ще те отнесе

и ще отидеш там, където пожелае той.

Дори в този миг, когато около теб някой никой -

той е там и те напътства и води към съдбата ти.

Добра или лоша, само той знае.

Единственото, което може да сториш, е

да се радваш на сезоните, които са пред теб.

Мрачни или весели, те са част от теб

и ти можеш само да ги приемеш с отворени обятия.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това ми звучи като есе в стихотворна форма.
    Много е добро и като стихотворение и като есе!
    Браво , Шанара.С обич.
Предложения
: ??:??