3.02.2016 г., 7:57 ч.

Ще търся забравени спомени 

  Поезия » Друга
389 1 3

А стария бряст под терасата

навява на детските спомени, 

ще дам топлината на вятъра, 

за да се присвия до клоните. 

 

И ще се промъкна сред тъмното, 

за да пропълзя до терасата,

като птица - ще вдишам от въздуха,

за да ги видя след залеза.

 

Ще жертвам до капка сълзите си, 

очите да станат малинови, 

и ще се изгубя във дните - 

да търся забравено минало ...

© Димитър Димчев Всички права запазени

На баба Лора и дядо Димо, които обичах безкрайно на безкрайна степен.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Митко! И аз съм от Берковица! Там израснах, но не съм ходил от двадесет години! Продължавай да пишеш! Ако не ти е ясно нещо ми пиши!
  • Красива образност!
  • Харесах. Поздравления!
Предложения
: ??:??