28.03.2009 г., 13:11 ч.

Щом надеждата надежда в тебе е съзряла 

  Поезия » Друга
598 0 3

Не ти остават истински приятели,

когато всичко вече си раздал!

Когато си останал без посока,

когато и самия себе си неусетно си предал...


Не ти остават и сълзите истински,

когато всичко, за което плачеш, е фалшиво!

И няма как  да бъдеш искрен ти,

щом чувството за истинност е станало чупливо...


Не ти остава даже вярата,

щом ти сам във себе си си я изгубил...

Щом спрял си се по пътя към мечтите си,

отнел си красотата им и си ги погубил...


Ала на дъното блести надеждата,

като ангел винаги над теб е бдяла!

И да си отказваш право нямаш,

щом надеждата надежда в тебе е съзряла!

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Деси наистина страшно много ми хареса този стих много е получителен и се усеща, че си го писала с голямо чувство!!! Поздрави!
  • !!! Браво, Деси
  • "И няма как да бъдеш искрен ти,

    щом чувството за истинност е станало чупливо..."

    !!!
Предложения
: ??:??