14.09.2013 г., 18:51 ч.

Сложно изречение 

  Поезия » Друга
1008 0 6
Красива е сега черешата,
а въздухът дъхти на цвят,
на плодове, листа и свежест -
и носи странен аромат

на минало, което в тебе
небезпокойно си стои,
и преминава като време,
през неотключени врати,

за да затвори жълто слънце,
съвсем над малкото легло,
в което топла и безсънна,
забравила какво е зло,

мечтаеш си да се завърнеш,
в един наистина богат,
неповорим, дори различен,
наситен на череши свят.

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??