в средата на март
и края на юли
ставам собственик на Вселената
имам повече сетива
от генетичната памет на Азия
дядо ми донесъл от фронта
откраднат чертеж на подводница
аз съм атомната батерия
и илюзията за здрава броня
най-самотната песен в рода ни
все пак е на
баща ми
душата е само
двайсетграмова рана
не я ли разходиш до края
имам страх от дългото плаване
нe от корабокрушения
няма как
толкова сам
да понеса смрадта на Флоренция
от краищата на разговора
мога да свия цигара
мога да свия Космоса
в няколко точки
по двадесет грама
атомната ми неуморимост
някъде ще сбъдне пристанище
в някое близко море
за което ми е рано
Това имах предвид...
И така приех стиха ти... Това видях аз.