28.09.2016 г., 20:20 ч.

Спомен 

  Поезия » Друга
327 1 3

СПОМЕН

 

Колко радост има в тази пейка!

Един дърва е сякъл, да я има.

Друг пирони е набивал, трети вейки.

Накрая майсторът е казал: Бива, стига!

 

А влага има днес, сугращица връз нея.

Дъждът споделя свойте тайни.

Поседнах. Мокро. Да мълча умея.

Мълчанието е всеотдайно.

 

И друг във този дъжд неясен

потърси смисъл тук, потърси радост.

До мене тихо седна. Бе прекрасен

парфюмът ù на младост.

 

Тя без чадър. И аз така.

Валеше в бяло, мълчаливо.

Посегнах. И една ръка

докосна ме свенливо.

 

... Минавам: тази пейка все е там.

Двама млади върху нея се целуват.

Парфюмът същият. Но аз съм сам.

Бе спомен. Който ме вълнува.

© Владимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих!
  • Може би всеки има някакви "знаци", които отключват спомени. Добре е да живеем в настоящето, да ценим сегашния миг , но нали пък точно от тези "уловени мигове"са нашите спомени...
  • За някой е пейка, за други дърво, море... Не се забравя споменът. Харесах!
Предложения
: ??:??