4.11.2007 г., 23:23 ч.

Стари непознати 

  Поезия » Друга
914 0 15
 

 

 

И ако утре някъде те срещна,

загледам се във твоите очи.

Бъди добра! Глава не свеждай.

Ще бъде трудно, ще боли.

 

Че още дирите в сърцето,

показват извървяния ни път.

Излезлите от орбита планети,

не ще се вече никога допрат.

 

Кимни с глава. Не казвай нищо,

което може още да ме нарани,

И без това отдавна сме различни.

И кимване достатъчно е да ме поздравиш.

 

А аз ще се усмихна услужливо,

напук на резкия болеж.

Красива си. Бъди щастлива!

Не можеш повече да ми дадеш.

 

Така ще се разминем - непознати,

делили някога любов, съдба.

Неразличими.  Двама от тълпата.

На ежедневен смут и сивота.

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??