7.10.2018 г., 18:52 ч.

Стиховете са за младите 

  Поезия
184 0 2

Стиховете са за младите –

слънце, топлина, любов, мечти...!

Те  все още вярват, летят, творят...

А  старите...?

Тъй  трудно е да си възрастен във таз държава –

обречен на мизерия и глад!

Насъщния не достига, не стига хляба –

обречен си на бавна, гладна смърт...

А те са се трудили...!

Градили са пътища, заводи –

със труд изкарвали са своя хляб,

но сега, уви – не могат...

очакват своята пенсия на дванадесето число.

А тя, пенсията, не достига -

по-ниска е от прага на бедността!

Какво направихме всички ние,

че бащите и майките си бутнахме във пропастта?

И по-жестоки сме от царя в приказката стара –

убивал възрастните от народа свой.

Убивал ги – веднъж и край – това е,

а ние ги мъчим ден и нощ...!

...

Сега все още бодро крачим,

чувстваме се млади, вървим напред,

но и нашият ред ще дойде...!

...

Приятен и лек ни път...!

...

А, братчетата на Гавроша

за просия подлагат отново своята ръка...!

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Там ни е бедата на нас, че всеки се спасява поединично! Много сме търпеливи...
  • Хареса ми гражданската ти позиция, Мариела.
    Но за едно грешиш - вината за това, че нашите родители са обречени на мизерия и глад не е наша.
    Точно това се опитват да ни вменят управляващите България мафиози.
    Вината е само и единствено тяхна. Те и затова са проклълнати - навеки.
    А ние, хората със съвест и души помагаме кой както може...
    Това е нашето участие.
Предложения
: ??:??