29.03.2012 г., 19:48 ч.

Светът в мен крещи 

  Поезия » Друга
338 0 0

Светът в мен крещи

 

Светът в мен крещи, когато

всичко се превръща в нощ и небе,

когато прозорците светнат изведнъж,

когато звездите с блясък горят.

Мисълта ми непокорна идва като потрепване,

като размишление, като вярност на този живот

обичан и лош,

за да свети вечер в душата ми.

 

И тогава светът в мене крещи

с болка и радост, с колко вини,

само звездите с блясъка чист

светят в мен като успокоение.

Светът живей неспокоен в мен,

но не мълчи,

като буря ме грабва, лети,

а аз капките му отровни издишам.

 

Зная, нощта е точната ми спирка

на моето нощно пътуване.

Животът ми познат с разбиране

пак се люшка в душата ми като успокоение.

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??