13.04.2019 г., 10:05 ч.

Такава - красива! (и с тъжни очи) 

  Поезия
1236 17 9

Такава - красива! (и с тъжни очи) -
тя често по пътя минава...
И само в кафявия поглед личи - 
отблизо тъгата познава.

 

Широко вратите на свойта Душа - 
по детски отваря за всеки. 
А нощем се лута - сама, и пеша - 
по свойте Високи Пътеки...

 

Красива - в сумрáка вечерен върви, 
и спира дъха на звездите! 
Мъжете след нея - извръщат глави, 
но никой до днес не попита -

 

когато навън е притихнал света 

под синьото було на здрача - 

защо зад зелената пътна врата, 

под старата вишна - ще плаче...

 

Красива... С най-тъжните, тъмни очи! - 
подобно на кестени зрели... 
Дълбокото в нея - дълбоко горчи! - 
след всички студени недели...

 

В съня неспокоен на много мъже - 
прелита - невинна, и гола. 
Но никой до днес не намери въже - 
да върже Душата й волна!

 

Прелита в съня (и на стар, и на млад) - 
подобно на приказна фея!
В очите й - тъмни пожари мълчат.
Аз много приличам на нея!

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??