5.08.2009 г., 17:33 ч.

Тиха вятърна вечност 

  Поезия » Друга
559 0 7

Там някъде,

където тишината закачливо

спъва вятъра,

а той -  с нежност дива

догонва я,

разплита й чорапите,

издява всяка бримка

занемял копнеж,

пилее се

по струните на колената й

с  лъка  на замечтан летеж,

разлива песенно полата й,
съшита монотонно
от изгубено мълчание,

целува я  легато и  минорно

по ъгълчето,

свило под сълзите паяжина,

задъхва се,

замира,

рони се

по нейната далечност…
Там някъде
се ражда миг  любов -
тиха вятърна вечност.

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??