26.12.2010 г., 13:12 ч.

Трошица за врабче 

  Поезия » Друга
1354 0 27

 

 

               ТРОШИЦА  ЗА  ВРАБЧЕ



Врабчова орис! Ще хвърли съдбата  трошиците,

чувството гладно ще скача по път заледен.

Пак ще подхлъзне краче, а страхът във зениците

с целия ужас ще бъде в сълза отразен.


С човка ще пие надежда от локвата бляскава

и ще си мисли, че слънцето скрито е тук.

Но ще се спъне в трошицата - камъка стряскащ - и

тъжно ще пее тогава сърцето-капчук.


Врабчова песен... Плач за трошица изпросена.

Смях на откоси от строгата лейди Съдба.

А в сърчицето му, с цвят на безгласи въпроси,

мъртва надежда. И спомен, рисувал крила...

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??