4.08.2010 г., 16:43 ч.

Тъга 

  Поезия » Друга
676 0 9

Тъга -

душата ми тъгува.

Сега

жадувам за покой.

Защо

не мога да ликувам?

Отново

жребият е мой.

Живот -

раздяла след раздяла.

Хомот

за светлия ми дух.

Мигът

обиден отминава.

Светът

е празничен и кух.

Небе

очите ми не знаят.

За теб

забравата е смърт.

Открих,

че дните намаляват,

а ти

стоиш на моя път.

Пред мен

и винаги далече.

Смутен

завивам настрани,

но пак

те следвам. 

Стига вече!

 

Тъга!

Кога ще си простим?

 

2006г.

© Яким Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??