Тъгата е чувство, което бързо пристига
и със или без покана, просто те прегръща,
и тъй както изненадващо влиза в душата
неконтролируема, да си тръгне отказва.
Въздуха и трудно се поема. Задушава те.
Водата и...не може да преглъща. Жажда има.
Енергията и...гладна те поглъща, превзема те
и света ти наопаки отново и отново обръща.
И след като дойде се чудиш потънал в земята...
как да я измъкнеш от навън, да полети с усмивка...
Как да и простиш? Как на себе си да простиш?
И тогава почувствана тя самата ти дава надежда...
© Лили Вълчева Всички права запазени