12.10.2023 г., 13:07 ч.

Видения 

  Поезия » Друга
140 3 0

                                                        Ветрецът носи група празни думи –

                                                        разхвъляни , съблечени , неподредени ...

                                                        А аз ги сещам - като вражески куршуми -

                                                        да фабрикуват отговор у мене ...

 

                                                        Луната шепне мисли изстудени

                                                        за край и крах , за сбогом и измяна...

                                                        А аз дочувам - кълнове зелени

                                                        да правят заговор за новост и промяна ...

 

                                                        Край мен се рее миризма на блато -

                                                        на тиня , жабурняк и застояло ...

                                                        А аз жадувам - ново , свежо лято

                                                        да прероди живота като цяло ...

 

                                                        Земята лъха изпод мене пара -

                                                        формира облачета - луди , неприбрани ...

                                                        А аз съзирам - блудница с китара

                                                        в танго вълшебно - гола да ме кани !!!

                                                          

 

 

 

                 

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??