4.07.2020 г., 0:14 ч.

В кръчмата 

  Поезия » Друга
367 0 0

 

В кръчмата

 

Във статистична параноя

аз бях решил да преброя́

сам всички кръчми от безброя

обхванал цялата Земя́!...

 

Но в тази замечтана вечер

не мисля повече за тях

и без да разсъждавам вече

стоя на стария тезгях...

 

Кръчмарката красива, млада

ме гледа с явен интерес

и обещава ми наслада:

и с похотливост, и с финес...

 

Опитвам бърза равносметка

всред цялата разблудност там,

бележа мислена отметка:

триумф, или провал?... Не знам!...

 

В Живот и с вятър, и със огън,

желаех бури – търсех бряг,

ала потрябва ли – отново

аз бих живял безумно пак!...

 

И по безкрайните завои

на моя лъкатушещ път

днес няма да избирам нови –

в Безкрая да ме поведат...

 

...Защото толкова любо́ви

по кръчми щедро разпилях,

но искам си ги днес отново,

че бях богат неземно с тях!...

 

Едно време в Атлантика

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??