26.11.2019 г., 15:52 ч.

В парка 

  Поезия » Друга
288 0 2

На пейката в парка седи

старец с хляб в ръка.

С по - бели от облак коси,

с дъх  прибрал есента.

 

Трепери десницата стара,

трошици хвърля напред.

И става жив тротоара,

гълъби  кацат отвред.

 

Човекът усмихва се нежно,

щастлив, че е жив, между нас.

Поглежда ме вяло, небрежно.

Познах го... Това бях аз!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??