15.10.2007 г., 11:39 ч.

В затъмнение 

  Поезия
538 0 8
 

Хартиено небе,

омачкано от облаци

се извалява в мен

с капки от мастило.

А нощем локвите,

разплискани от дневни стъпки,

утаяват всеки смисъл.

И небето вече е индиго,

надупчено с молив

и запълнено с пясък,

за да не прекопира светлината.

На зазоряване

гуменото жълто слънце

изтрива всеки спомен.

И лъчите са

стрелки към хората,

които се забиват смъртоносно

в грешните посоки.

И е затъмнено,

и все по-кървящо...

Ще се завия с  паяжина

и няма да се инкрустирам вече

в отлитащи мухи.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??