Бие лудо сърцето ми
всяка година на този ден,
в очакване на чудото.
Изхвърлям лошите си
мисли и се надявам,
на помирение със,
себе си и с другите.
Когато олекне душата,
наситена с добри помисли
и готовност да прости,
сякаш светът се къпе,
пред очите ми във,
всички цветове на лъчите.
Тогава въздъхвам с кураж,
че ще дочакам , да чуя
„Честито Рождество“
и ще видя отново звездата,
донесла на земята вестта,
за нашето спасението!
© Миночка Митева Всички права запазени