22.09.2019 г., 11:39 ч.

Вехтошаря-я... 

  Поезия » Друга
232 1 0

Вехтошаря-я...

 

На залеза във вятърните мелници

се смилат и последните зрънца

от грехове и разпилени делници –

стареем за да станем пак деца...

 

Изгряват недоказани съмнения

и не открити до сега звезди.

Светът е пълен с не признати гении

и с недолюбени жени...

 

По опис някой проверява чувствата

и се опитва по единствен код

да класифицира днес изкуството:

на преживяното за цял Живот...

 

... А в хаоса от неразкаяни признания

понеже някого все пак ще обвиним –

заменям аз нелепи оправдания...

– Не убеден...  Не убедим!...

 

1985.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??