8.04.2018 г., 1:18 ч.

Великден 

  Поезия
325 1 7

Вилнее тълпата от зверове диви, 

губят от ярост своите сили. 

Разпнат на кръста Исус умира, 

пиронът дълбоко се впива,

чертае кървава диря. 

Душата литва, 

а вярата се калява. 

Има я и сега. 

Отново Великден е. 

Плаче света. 

Кръвта отново потича

и боядисва яйца! 

Бог живее в нашите сърца! 

 

 

Христос Воскресе, приятели! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??