29.08.2016 г., 1:37 ч.

Влюбих се 

  Поезия
536 3 7

 

Влюбих се, защото я обичаше.
Клъвнаха ме окъснели птици.
Аз съм твоето момиче.
А за тях съм просто жица.
Капнах в сладкото сияние,
слънчевите ти очи рисуваха
и се спуснах да пребъда с вятъра.
Бурята на твоята любов ме срути.
Влюбих се, защото ги обичаше,
а сега съм просто птичка,
нямаща къде да кацне,
Ти пък - ти си всичко...

 

© Йоана Всички права запазени

Слънчицата на мира се крият в очите на небитието... Но защо срещаме любовта? За да се борим с мира си? Мисля, че срещаме любовта, за да обикнем себе си. За да разберем доколко можем да държим на някого. Доколко можем да извадим най-красивото от насрещното, да му дадем подарък и да го върнем у дома. Всеки има нужда да е при сърцето си. Дано всички влюбени намерят сърцето си у някого другиго. Аз намерих своето у вятъра. И все пак намерих и Човека. Поздрав на всички влюбени...

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не велико, но пък присъствието на толкова много мили души на едно място наистина е велико...
  • Неподражаемо!
  • Великолепно стохотворение и така красиво влюбване...
  • Мило е
    Поздрави от мен!
  • Велико е! Не мога да не го сложа в Любими!
  • Много сърдечно, искрено и някак, по детски чисто! Йоана, поздрав от мен и ти пожелавам да си останеш винаги толкова влюбена и прекрасна!
  • Толкова сияйно и чисто, и влюбено стихотворение!
    Браво Йоанка!
Предложения
: ??:??