За Руши
В сърцата разтапя Руши
на милиони души
всеки къс леден
със своя глас меден.
Душата жива се пленява,
на сцената с него заиграва,
там пада голяма забава,
сърцето лудо затуптява.
От последната му изява,
макар да мина доста време,
дори да тънел в забрава,
на мен не ми дреме.
Че там, е ясно,
с присъствието си прекрасно,
сред стадо от бизони,
напред препускащи бясно,
като един истински лъв
той е винаги пръв,
буден за авантюри театрални
с приятелите си уникални.
Мъдростта му, с нас споделена,
остава доволно оценена.
Музиката, това му е храната.
Талантът му вирее в свободата.
Когато от идеи оригинални
за шедьоври фатални
главата му запуши,
и тотално изпуши,
лудостта му рунтавее.
Той не спира да куфее!
Роши си косата.
Раздава любов до небесата.
На моя текст кошмарен,
от душа и сърце създаден,
да не стане твърде нахален,
слагам стих финален!
© Мандрагорчето На Мандрагората Всички права запазени