15.03.2018 г., 13:25 ч.

Заченат извънземно 

  Поезия » Друга
613 1 6

ЗАЧЕНАТ ИЗВЪНЗЕМНО
Р. Чакърова

Ще се намерим. Някъде.След век.
А може да е след хилядолетия...
Ти няма да си същият човек.
Историята ще е още по-заплетена: 

ще има да се чудиш как така
със същото сърце съм оцеляла,
ще се дивя, че ходиш без крака,
а времето отдавна ще е спряло.

Почти безплътни, странни същества -
отрепките на цялата вселена...
Ще си говорим дълго, без слова,
за първи път - напълно откровено.

Ще се посмеем, също тъй без звук,
а после ще се любим неприлично.
И изведнъж  космичният боклук 
ще се превърне в място за обичане!...

След девет ери Той ще се роди,
напълно съвършен ще е, ще диша!
А ти ще палиш ред по ред звезди,
за да ми светят докато Го пиша...

Лондон, 11/03/2018  22:13

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??