10.07.2011 г., 13:41 ч.

Защо тъжим? 

  Поезия » Гражданска
462 1 5

15                  ЗАЩО ТЪЖИМ?

 

Защо тъжим сега, това е  светотатство?!

Защо така страним от Радостта?

И Скуката с капризите у нас злорадства...

От делниците ни е сив света!

 

Защо забравихме сега за синевата?

Забравихме  ли едрите звезди...

И девствените дебри на гората,

кажи ми, виждал ли си скоро ти?

 

От времето навярно ние умъдряхме...

И то безжалостно ни промени...

От стресове по пътищата побеляхме,

а хоризонтът ни се  намали...

 

Наивна беше с нас великата ни Младост,

без маска, без притворство и без грим...

Превиваше се тя от искрен Смях и Радост,

неща, които днеска не ценим!...

 

Когато нямахме, мечтаехме за малко...

Във жестовете беше същността...

И мисълта ни беше пъргава совалка,

която обикаляше света!

 

Сега нещата ни съвсем се измениха...

И стойности различни имат те!

Сега ламтежите Човека в нас убиха!...

А доларът съвсем ще ни смете!...

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??