7.10.2009 г., 12:06 ч.

Звезда 

  Поезия » Друга
884 0 15

 

 

Звезда

 

Детето на бедняка

с песента си цепи 

чужди пънове за огрев.

 

Нарежда ги -

тъй, както диша радостта.

Над дланите му слиза есента.

 

Пилее по ръцете му

трески от златна милост.

Мазолите престават да болят.

 

Повдигат брадвата в небето

и спускат  блясъка над този свят.

Привършват днешната поръчка.

 

Прикътват песента.

Изтупват кърпената дрешка.

Над хляба слиза вечерта.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??