24.09.2017 г., 8:30 ч.

Звездна сватба 

  Поезия
546 2 15

В светлия сърп на луната, 

в центъра на светлината, 

здрав мост се изгражда – 

от любовната жажда. 

Кумува им бога. 

 

Звездите, строени в редици –

цял живот девици, 

свеждат свенливо главици, 

благославят ги с искрици. 

 

Вятърът грабва букета

и щастлив цял ден шета. 

Облаците подгони накрая, 

ръченица да поиграят

с живо пиле на рамо. 

 

Слънцето – свекърва, ги събра

и ориса със съдба добра –

вечно да са двама, 

под цветната дъга голяма. 

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??