След летен дъжд тревата
е някак по-особено зелена.
Наведена на капките
под тежестта – непримирена -
по-скоро ми напомня мост
между живота и смъртта.
И аз във този кръговрат живея,
сълзите ми са като този дъжд.
Отмиват тъжното от мене -
и пак начало – за пореден път.
© Светлана Димитрова All rights reserved.