***
Остави ме за малко сама -
няма да бъде тревожно.
Жадна остана моята душа
сред властта на греховност.
Там някъде, дълбоко в мен,
скрипти усещането за пробуда.
На думите им трябва време
да изразяват всяко чудо.
Безмълвието ни не е вина,
а мислите си тръгват и се връщат.
И аз ще се завърна - с обичта -
забравила греховната си същност.
© Павлина Райкова All rights reserved.