Отново слънцето изгря,
усмихна се над старите дървета,
изпрати нежната луна
и приказка вълшебна то зашепна.
И историята то започна,
приказка по-стара от света,
за любовта между принца снажен
и ратайска дъщеря.
Разказва слънцето горещо
и гледам с поглед замъглен,
момичето не се превърнало в принцеса,
нито принцът в ратай,
но за любовта си невъзможна
и двамата си слагат край.
И от век на век,
та чак до днес
историята неспирно се повтаря,
а слънцето, свидетел на това,
безброй истории разказа.
© Павлина Стоянова All rights reserved.