Jan 10, 2015, 5:40 PM

* * * 

  Poetry
436 0 1

ПОТОП

Черни облаци надежди носят.
Светкавици  орат жадна земя.
И  милост пак хората просят.
Като зелени огньове нивята горят.

По сухата земя барабанно е ехото.
Разстрелва я небето със град.
Трепери от страх и ужас селото.
Небесен излива се там водопад.

И втурват се потоци отвесни.
Заляти къщи с грохот рухват.
Реки са тук улиците тесни.
Селото е тухла върху тухла.

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??