Jun 17, 2008, 3:57 PM

7:30. Гробищата... 

  Poetry » Love
720 0 2


7.30. Днес. Гробищата.
Бъди там навреме.
Зад смълчаните долища.
Живот погребан дреме.

Дъхът замира.
Горещо е. И тягостно.
И тъга пулсира
във вените ни яростно.

Е, поне сме живи.
Друг е гробът под върбите
и други са лицата криви.
Но наши са сълзите.

Това е единственото нещо,
останало ни след загубата тежка,
ето на, гледа ни зловещо
изпод физиономията си мъртвешка! -

Самотата идва да ни обладае,
но е вече късно за каквото и да е -
свещеникът дойде!
И молитвата си тук ще завещае.

...

7:30. Самотните гробища.
Ще има ли живот и след смъртта ни???
Там, зад смълчаните долища...
Погребват любовта ни.




© Вечно твоя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??