***********
Красиво сива съм, но не наситена като мъгла,
не тайнствено забулена и гъста,
прозрачно сива съм, изпрана от тъгa -
сълзлив воал като венчило ме обгръща.
Красиво сива съм, но не и лекокрила като птица,
не съм аз гълъб, нито чучулига...
не съм врабец, уплашено не крия
глава, под сянката ти търсеща закрила.
Гранитно сива съм и твърда като камък,
с дълбоки кратери извиращи сълзя,
сивее погледът ми като вулканична лава,
като течащ бетон по пътя си пълзя.
© Красиана Милева All rights reserved.