Oct 22, 2014, 1:37 PM

* * * 

  Poetry
494 0 4

Стопи се пламъчето на свещта,
над сцената се спусна пелерина,
раздал до края своята душа,
човекът в тъмното замина...

 

Не ще отеква в сиви дни
гласът що радостта възвръща,
без него празна е сега
голямата студена къща...

 

Днес няма я и здравата десница
на рамото ни в трудни дни
и няма кой на светъл празник
трапеза да благослови...

 

Но спомените ще живеят вечно,
напук дори и на смъртта
и с трудни дни ще се преборим,
но завинаги с половин душа...

 

 

Посветено на всички, загубили свой близък в битката с рака.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??