Apr 21, 2018, 8:42 AM  

А там, в априлските полета люляци цъфтят.. 

  Poetry » Other
1039 1 3

Неканен гост на прага ми.. отново,
неизбежност гърдите стяга.
Копнежи, спомени и гняв преплитат се,

а думите неказани се молят
поне за шанс последен.

Минаваш пътьом и за почивка малка

спрял си се? Отсрочка кратка?
Ще взимаш пак?.
Не се задържай дълго тук, върви си
изгрева жадуван е дар несигурен.

Стоиш, мълчиш.. Горчиш
В априлските полета  сенки тъмни
с бурите беснеят, пръстта студена

посреща пролетния дъжд..
диханието във вятъра се влива..

Стоиш, горчиш... Мълча
Усмивки, прегръдки....липса
Върви си... Чуваш ли, върви..
където си ти, пламъка угасва.

А там, в априлските полета люляци цъфтят..

 

© Надя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??