Aug 4, 2021, 7:44 PM

А в мен живеят 

  Poetry » Phylosophy
424 3 15

                          Живеят в мене хиляди тъги,

                          навързани във ситна медна нишка,

                          по минали тревоги от преди,

                          по чувството, че все ще съм излишна.

                                              Автор: Невидимо

 

А в мен живеят хиляди щурчета

и хиляди красиви пеперуди.

Живеят феи, мънички джуджета

и множество щастливи молекули.

 

Надеждата до спомени живее,

а Вярата съсед е на тъгата.

И вярвам, че сълзите се отронват,

за да може да расте душата.

 

И да се пълня със добро и обич.

Да се раздавам и благодаря.

Не могат пак да се повторят,

минутите ни отредени

и не желая аз да ги пилея

в омраза или пък лъжа.

© Ирен All rights reserved.

Дали живее в мен едно море?
С вълни от тюркоаз, с гердан от миди
посипани по бряг като сърце,
който със обич само може да се види.
На песъчинки моят дъх дели, ...
  383  18 
Живеят в мене хиляди вълни,
и само дъното им е опора.
От вятъра изграждат си стени
и капките разплискват се нагоре.
Мечтаят да достигнат някой връх, ...
  404  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??