Aug 4, 2021, 9:12 PM  

В мен живеят 

  Poetry
413 3 15

Живеят в мене хиляди вълни,

и само дъното им е опора.

От вятъра изграждат си стени

и капките разплискват се нагоре.

Мечтаят да достигнат някой връх,

да напоят земите посред суша.

Мечтаят си в соления им дъх

звездите всяка вечер да се сгушват.

Живеят в мене много чудеса,

които по морето ще изпратя.

Писмо до някой. Капчици роса.

И кратък стих, изтичащ от душата.

Живеят в мене птици на ята

които си отиват. Но се връщат.

Обикнали най-топлите лета,

те знаят, слънцето ми е присъщо.

Живеят в мене пламък и вода,

мълчания, редуващи се с песни.

Не ми отива златната среда.

Във мен живея аз. И е чудесно.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Живеят в мене хиляди тъги,
навързани във ситна медна нишка,
по минали тревоги от преди,
по чувството, че все ще съм излишна.
Автор: Невидимо ...
  430  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??