Отскоро сред поети се въртя
и де що рими зная са под ножа,
ала рискувам май да се изложа,
че нямам нито стих за любовта!
За нечии очи като слънца
и топла, кадифено нежна кожа...
Та цялата си муза в туй ще вложа,
дано пък днеска влюбена е тя:
"Изпълваш устните ми с опиат -
вкусът ти нежен, тъй добре познат...
Но близостта ти е за мен опасна...
Със теб летя към друг, далечен свят..."
И музата намигна ми и кацна
на по́лица с кафе и шоколад...
© Миглена Миткова All rights reserved.