May 7, 2022, 9:35 PM

Алиби 

  Poetry
144 0 0

Сънят от сън следобеден, когато се разбуди,

светът е сякаш светлина и нереалност чудна.

 

Лежа блажен, неосвестен на меките пружини.

Оплита слънцето нозе във златни паяжини.

 

Отсъства Времето от мен, от себе си; не кръква.

И само благ бъбреж отвън като гоститба къкри.

 

От зряща немота дори магьосано е всичко;

долапът с чепови очи излъчва вест космична.

 

На нечие алиби цял аз жертва съм принесен.

На собствения ми живот не спомням си адреса.

 

Недоумява мисълта, все още неразсънена:

Сънят ли се прелива в сън или след смърт се съмва?

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??