Sep 5, 2008, 1:18 AM

Асоциативно мислене 

  Poetry
1388 0 3

         Асоциативно мислене

 

 

Много често мисля за езика роден,

буквичките трийсет, Кирил и Методи.

Странни ми се виждат някои словореди,

в миг са хармонични, после пък зловреди.

 

„А”-та, „Е”-та, „И”-та – слънчеви са гласни,

с тях са образувани думи най-прекрасни.

Щастието, времето, синьото небе –

те ни оживяват и сме все добре.

 

„О”-та, „У”-та, „Ъ”-та – някак са задгробни,

и ме притесняват, и са неудобни.

Студ и смърт, свекърва, тъст,

кръв, табу, и злъч, и мъст...

 

С „О”-тата и „У”-тата бързичко се справям,

но със „ЕР” големия тъй и не успявам.

Този писмен знак само тук при нас ли

действа като враг? Или съм пристрастна.

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ееех, наш бългаски роден език...
  • Хих*
    Мерси за усмивката!
    И аз май съм като теб!
  • Пристрастна си! За да успееш, освен "ЕР" голям, трябва да е и твърд... Пожелавам ти нови творчески успехи!
Random works
: ??:??