Автоклав
Естествен си. И прекалено умен.
И с много точен усет за нещата.
Но разбеснееш ли се, ставаш неразумен
и почваш песента си, тъй позната.
Набираш скорост. Кипваш за минути
и гръмваш като газова бутилка.
След малко, с думи никога нечути
и гузен поглед, нежно се умилкваш.
Човече, трябва много да внимаваш.
Недей да предизвикваш моя гняв.
Дано не идва ден да съжаляваш,
ако аз се превърна в автоклав.
© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.