Jun 4, 2017, 10:43 PM

Аз цялата съм обич. И отричане. 

  Poetry » Love
1226 3 20

Аз цялата съм обич. И отричане.

Отрекла съм си детското мечтание.

Отрекла съм си всичко истинско,

и съм поела аз по път без вярване.

 

Където криволичат ми мечтите, 

по камъни и прах, без отдих.

По срутени мостове, без ридание

запътили са се да правят подвиг.

 

Но подвига какъв е? (даже те не знаят.)

Мишената е леко избледняла.

Нима мечтите ми и те са за отричане? 

Нима съм си изгубила стрелата? 

 

Аз цялата съм обич. И отричане. 

В един кашон натъпках си мечтата. 

Каква ирония. Отричането тук е.

Но изглежда обичта я няма. 

© Катерина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??