Аз искам
Пътувам... в тъмния тунел
на днешната статистика
и искам да съм себе си -
не просто някаква...
поредна мистика...
и искам... искам,
щом наложи се,
да водя с дните спор,
да имам право да не се тревожа,
да знам, че аз и ти сме от един отбор...
че носим заедно
товара на посоките,
че сме създадени
от пясък и любов,
и прах сме в пътя на високите...
и че разпаднем ли се
в своя свят, отново облаците
с гръм ще заридаят...
над не-помилвания
мъртъв брат...
и че не едно предателство
пътуването ми беляза,
но аз не искам от обида...
не искам
от живота си да сляза...
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.