Aug 6, 2010, 3:12 PM

Аз всяка своя обич съхраних 

  Poetry » Other
1558 1 11

АЗ ВСЯКА СВОЯ ОБИЧ СЪХРАНИХ

 

Във служба

на народ и на Родина,

не сетих как животът ми премина.

 

Подир дълга

и след мечтите тичах,

а малко, твърде малко съм обичал.

 

Но всяка своя обич

съхраних,

в несъвършен макар,

но искрен стих!

 

Какво

предимство е да си поет!

 

Днес,

стиховете като препрочитам,

възкръсват нявгашните чувства в мен,

и пак съм влюбен, страдащ и обичащ!

 

Че моите любовни стихове

не раснаха на тор,

на мръсно място –

туй, над което разцъфтяха те,

в живота ми бе чисто и прекрасно!

 

Аз ще обичам, докато съм жив!

 

Че всяка

своя обич съхраних,

в несъвършен макар, но искрен стих!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??