Feb 1, 2021, 7:05 AM  

Ела 

  Poetry » Other
136 0 2

Нима си цвят от вишна,

нима си цъфнал мак?

Или си страст предишна

изгряла в майски злак?

 

Или си ти надежда лишна

родена в шепнещ мрак?

Мечта несретна, стогодишна

поспряла днес на моя праг?

 

Ела, която и да си

и сам не вярвам, че те има.

Любов, надежди разлисти!

 

Ела обична и незрима!

Стопли студените ми дни,

стопи безкрайната ми зима!

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??